Zandvoort Burgemeester Nawijnlaan

Categorie

Datum

September 25, 2019

Programma

1.100 M² WONEN

Project type

NIEUWBOUW

Status

AANVRAAG VERGUNNINGEN

Structuur hersteld

Momenteel is de strook aan de Burgemeester Nawijnlaan in gebruik als achtertuin van een woning aan de Zandvoortselaan. De tuin is te groot, en geeft aan de Burgemeester Nawijnlaan een rommelige uitstraling. Het perceel zal daarom gesplitst worden en aan de Burgemeester Nawijnlaan verrijzen vier nieuwe woningen. Op deze manier wordt de stedenbouwkundige structuur hersteld en de hoofdfietsroute naar Haarlem beter begeleid.

Gevarieerde verschijningsvorm

We ontwerpen twee blokjes van twee woningen. Door de hoofdgebouwen te geleden ontstaat een soortgelijke kleine korrel en gevarieerde verschijningsvorm als die in de omgeving. Ook qua goot- en bouwhoogte sluiten de woningen aan op de omgeving. De diepe voortuinen continueren het straatprofiel en bieden plaats aan het parkeren op eigen terrein. De bestaande bomen op de kavel worden zoveel mogelijk gehandhaafd. Halfhoge heggen op de erfscheidingen versterken de bestaande groene kwaliteit.

Rijk en zorgvuldig

De woningen hebben een hoogwaardige uitstraling met een allure die past bij Zandvoort als badplaats. Geïnspireerd op woonhuizen in de omgeving zijn de gevels voorzien van pleisterwerk in een lichte grijstint. De gevels hebben een sterke verticale gevelgeleding, met hoge ramen voorzien van bovenlichten. Aan zowel voor- als achterzijde hebben de woningen een veranda of erker met bovengelegen balkon, elementen die typerend zijn voor Zandvoort. De woningen zijn rijk en zorgvuldig gedetailleerd, met hoogwaardige materialisatie. De aangebouwde bergingen liggen ver terug, waardoor zij de ritmiek van de hoofdgebouwen niet verstoren. Ze zijn geïntegreerd in de architectuur van de woningen, en hebben eenzelfde rijke uitstraling.