Zandvoort Zandvoortselaan

Categorie

Datum

september 25, 2019

Programma

500 M² LEISURE

Project type

TRANSFORMATIE RENOVATIE

Status

VOORONTWERP

Nieuw leven

Aan de Zandvoortselaan staat dit vrijstaande woonhuis dat dateert uit 1916. Het karakteristieke pand staat al vele jaren leeg. We werken hard aan de plannen om deze prachtige villa nieuw leven in te blazen. Dit betekent niet alleen een renovatie, maar ook een transformatie. De opdrachtgever wil hier namelijk een boutique hotel realiseren.

Inclusief en exclusief

Het hotel telt acht kamers, een wellness ruimte en een open leefkeuken waar ontbijt en diner geserveerd worden. Speciale aandacht in het ontwerp gaat uit naar de rolstoeltoegankelijkheid. Zandvoort heeft maar weinig hotels die geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. En de voorzieningen die er zijn hebben weinig uitstraling. Dit hotel wordt toegankelijk voor iedereen. En het gaat er waanzinnig uitzien. Van buiten herstellen we de grandeur van vroeger. En van binnen krijgt het de luxueuze uitstraling van een boutique viersterrenhotel.

Metamorfose

Het pand wordt verduurzaamd door de schil te isoleren. De kozijnen worden vervangen en krijgen hun oorspronkelijke rijke detaillering terug. Ook de karakteristieke luiken worden teruggebracht. Een nieuwe uitbouw in de stijl van het oorspronkelijke gebouw vervangt de laagwaardige aanbouwen die door de jaren heen aan de achterzijde zijn geplaatst. Deze uitbouw wordt onderkelderd om ruimte te bieden aan ondersteunende faciliteiten. Het pand krijgt een nieuwe indeling inclusief een lift. De installaties worden aangepast aan de wensen van deze tijd en de nieuwe functie van hotel.